Františkánska biblická akadémia

Františkánska biblická akadémia

Dňa 7. 10. 2015 o 18.30 hod. v pastoračnom centre Krtko odštartovala Františkánska biblická akadémia (FBA) pod vedením pátra Karola Miroslava Švarca OFM. Ide o 9-týždenný kurz štúdia Biblie, obohatený o prednášky zaujímavých hostí ako ThDr. Lucia Hidvéghyová, PhD., PhDr. Emanuel Jirkal, PhD. a P. Marek Vaňuš, SVD.

Mottom FBA je latinské heslo legendo Scripturae ad vitae sanctitatem – čítaním Písma k svätosti života. Kurz ponúka mnohé zaujímavé témy ako história vzniku Svätého písma, jeho kánon, inšpirácia a posväcujúci účinok, biblické preklady, jazyky či témy, ktoré by mohli otriasť našou vierou. Na druhom stretnutí páter Karol požehnal účastníkov kurzu študijné biblie.

Zavŕšením celej prípravy a spoznávania tajov a krásy Božieho slova bude nonstop čítanie celého Nového zákona v adventnom období. Tí z vás, ktorí nemôžete kurz navštevovať, ale chceli by ste sa o jeho priebehu informovať a zároveň dozvedieť niečo viac o Božom slove, môžete navštíviť webovú stránku fba2015.blogspot.sk, kde nájdete podkladové materiály k prednáškam. Takto môžete spolu s nami postupne lepšie spoznávať načítanejšiu a najprekladanejšiu knihu kníh, ktorá nám môže byť inšpiráciou pre náš každodenný život. Veď ako povedal sv. Hieronym: „Kto nepozná Písmo, nepozná Krista.“

DSC_0064.JPGDSC_0068.JPGDSC_0072.JPGDSC_0078.JPGDSC_0079.JPGDSC_0083.JPGDSC_0220.JPG