Info o registrácii na podujatia s pápežom Františkom

Info o registrácii na podujatia s pápežom Františkom

Drahí bratia a sestry,

13. augusta bola spustená registrácia na podujatia s pápežom počas jeho návštevy na Slovensku: registracia.navstevapapeza.sk/sk/

Povzbudzujeme Vás, aby sa na podujatiach hojne zúčastnili. Pripájame niekoľko praktických informácií ohľadne registrácie.

Registrovať sa dá na štyri konkrétne podujatia – na božskú liturgiu do Prešova, na košické sídlisko Luník IX., na štadión Lokomotíva Košice a do Šaštína.
Podľa požiadavky štátu podmienkou účasti na podujatiach je plná zaočkovanosť. Podmienku zaočkovanosti skontroluje Národné centrum zdravotníckych informácií cez rodné číslo, ktoré treba zadať do formulára.
Po registrácii a overení zaočkovanosti dostane účastník mailom vstupenku s QR kódom, ktorú si vytlačí a prinesie na podujatie. Pri vstupe sa bude treba preukázať aj osobným dokladom na skontrolovanie identity. QR kód zároveň umožní trasovanie v prípade, ak by sa medzi účastníkmi objavila infekčná osoba. Na vstupenke budú aj ďalšie informácie k miestu podujatia. QR kód na vstupenke nie je totožný s kódom na covid passe.

Deti do 12 rokov musia zaregistrovať rodičia alebo iní dospelí. Na podujatiach s pápežom budú rodiny s deťmi vo vyhradených sektoroch. Nezaočkované deti staršie ako 12 rokov nemajú možnosť ísť na podujatia. Zahraniční návštevníci musia do registračného formulára načítať svoj covid pass. Prípady ľudí, ktorí nemôžu byť zaočkovaní napríklad zo zdravotných dôvodov, budú riešiť individuálne cez call centrum.

Ak chce niekto prihlásiť skupinu, všetky údaje musia pri registrácii prináležať konkrétnej osobe, mailový kontakt však môže uviesť jeden.

Jeden účastník môže byť prítomný i na viacerých podujatiach, na každé jedno je však potrebná osobitná registrácia.

Organizátori stále hľadajú dobrovoľníkov, na zvládnutie návštevy ich bude treba dohromady asi tritisíc. Povzbuďte prosíme svojich farníkov, ktorí by boli na to vhodní, aby sa na túto službu podujali.

Osobitné skupiny ako sú
kňazi, zasvätené osoby, VIP – ich samostatná registrácia, vzhľadom na osobitnú funkciu, či službu na podujatiach, bude spustená neskôr.
Čo sa týka registrácie na stretnutie pápeža z biskupmi, kňazmi, zasvätenými osobami, seminaristami a katechétmi v katedrále sv. Martina v Bratislave 13. septembra, pre obmedzený počet miest v katedrále každá diecéza dostala obmedzený počet vstupov. Naša arcidiecéza dostala veľmi málo vstupeniek, z ktorých takmer polovicu bolo treba vyhradiť pre seminaristov a katechétov. Zvyšné miesta pre kňazov boli už rozdelené arcibiskupským úradom.

Konkrétne otázky možno adresovať na zverejnené linky pre konkrétne podujatia:
navstevapapeza.sk/sk

Môžete sa obrátiť aj na koordinátora prihlasovania na jednotlivé podujatia pápežskej návštevy za našu arcidiecézu, vdp. Ondreja Chrvalu: 0904 738 602, chrvala@rcc.sk.