Aktuálne

15. januára 2019

0

Pilates

Čo je pilates?
Pilates predstavuje súbor viac ako 500 rôznych cvičení.

Cviky aktivizujú hlboký (stabilizačný) svalový systém, čím odstraňujú svalovú nerovnováhu, zmierňujú bolesti chrbtice a kĺbov a kladú dôraz na správne držanie tela.  Táto metóda spevňuje oslabené a zároveň naťahuje skrátené svaly, zlepšuje kondíciu. Zdokonalí a spevní chúlostivé partie strednej časti tela, zbaví vás tukových vankúšikov, pomôže k dlhým, štíhlym končatinám, zlepší držanie tela a naučí vás správnemu dýchaniu. Cvičí sa na podložke alebo pomocou náradia, ktorým je napríklad fitlopta.

Původní Pilatesova metoda cvičení, kterou vymyslel Joseph Pilates (+1967) jako systém rehabilitačního cvičení na zpevnění páteře a celého těla, není z křesťanského hlediska nijak závadnou metodou a nemůže člověku uškodit.
Vojtěch Kodet

Pre aké vekové skupiny je pilates určený?
Pilates je vrelo odporúčaný všetkým vekovým skupinám.

Musím cvičiť každý deň?
Stačí, ak budete cvičiť dva až štyrikrát do týždňa.

Pilates a chudnutie
Pilates je kardiovaskulárnym cvičením, pričom spaľovanie kalórií nie je prvoradé. Dynamické sekvencie cvičenia môžu zrýchľovať metabolizmus a viesť ku strate centimetrov. Pilates pomáha budovať pevné a pekne tvarované svalstvo. Budete vyzerať lepšie, aj keď sa ručička na váhe príliš nadol nepohne.

Cvičenie bude prebiehať každú stredu o 18,30hod pod vedením inštruktorky Ľubky. Je potrebné si priniesť karimatku a športové oblečenie. Cena za hodinu je symbolické 1€.

Za úspešné dosiahnutie osobného cieľa vás čaká odmena v podobe voľného vstupu do kaderníckeho a kozmetického salónu a pedikúra.




Comments are closed.

Back to Top ↑
  • Otváracie hodiny

    Pondelok: 15:00 – 20:00
    Utorok: 15:00 – 20:00
    Streda: 15:00 – 20:00
    Štvrtok: 15:00 – 20:00
    Piatok: 15:00 – 20:00

  • Cvičenie na trampolínkach

    prihlasovanie

  • Facebook